parallax background

Izlaz iz začaranog energetskog kruga

Veljko Milković: Kako učiniti dvostepeni mehanički oscilator efikasnijim? (VIDEO)
29 октобра, 2022
NORVEŠKA: Dvostepeni mehanički oscilator kao inspiracija u umetnosti
9 јануара, 2023

Čitava današnja energetika je u začaranom krugu rotacija, jer su turbine, elise, rotori, zamajci, zupčanici, remenice i sl. koje su dominantne u energetici daleko manje efikasne od oscilacija i tehničkih rešenja zasnovanih na njima, kao što je tehnologija dvostepenog mehaničkog oscilatora Veljka Milkovića.

S obzirom na sadašnju energetsku situaciju, globalno zagrevanje i sve ostalo, vreme je da razmislimo malo o ovim naprednijim tehnologijama na bazi oscilacija i da primenom poboljšanja na bazi elastičnosti iskoristimo postignute efekte ultraefikasnosti da bi ubrzali prelazak našeg sveta ka energetski održivoj budućnosti.


U ovom članku ćemo napraviti svojevrstan pregled informacija o dvostepenom mehaničkom oscilatoru, njegovim rezultatima vezanim za ultraefikasnost, šta kaže naučna zajednica o ovom izumu, koliko je u upotrebi u svetu, itd.

Ultraefikasnost je ostvarena direktno i indirektno

Direktno

  Goran Mitić, diplomirani fizičar, u svojim javnim nastupima izjavio je da je eksperimentalno dobio devet puta više energije od uloga sa izumom dvostepenog mehaničkog oscilatora Veljka Milkovića.

Indirektno

  Laboratorijski dokaz superiornosti elastičnog klatna u odnosu na elektromotor
  Konkretan dokaz pomoću laboratorijskog merenja da elastično klatno stostruko duže osciluje od asihronog motora iako je motor imao višestruko veću incijalnu energiju – merenje vršio prof. dr Slobodan Milovančev, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, 2014. godine:
  https://www.veljkomilkovic.com/Docs/Merenje_elasticno_klatno_vs._elektr omotor.pdf

  Veljko Milković – film „Sve je u energiji”
  U kratkom video materijalu prikazana je astronomska razlika u inicijalnoj energiji kod elektro motora u odnosu na pogonsko klatno (iz opisanog merenja gore)
  https://www.youtube.com/watch?v=gH5fVLpaHKw

Zato treba obratiti pažnju na energiju oscilacija, u čemu se slažu i razni stručnjaci.

Tokom prethodnih godina istaknuti naučnici i fizičari isticali su veliki značaj otkrića pogonskog klatna i njegov revolucionarni doprinos nauci i tehnici:

  dipl. inž. Slobodan Mašanović:
  Smatram da je izum Veljka Milkovića, „Dvostepeni mehanički oscilator“ – najveće naučno otkriće u istoriji čovečanstva – koje je i eksperimentano dokazano na više mesta širom sveta. To je otkriće koje menja celu naučnu paradigmu kako same fizike tako i mnogih drugih disciplina. Veljko Milković je ovim otkrićem nadahnuo mnoge istraživače, i potvrdio još jednom nešto što svi odavno znamo – da su najgenijalnije stvari uvek jednostavne u suštini! Tek će decenije – i vekovi pred nama pokazati svu veličinu ovog otkrića Milkovića, mislim da čovečanstvo trenutno nije ni spremno, ni svesno o čemu se ovde zaista radi!

  Jovan Bebić, dipl. inž. elektrotehnike:
  Na osnovu rezultat merenja i zapažanja u ovom eksperimentu kao i na osnovu desetogodišnjeg pracenja eksperimentalnih rezultata na modelima dvostepenog mehanickog oscilatora Veljka Milkovica, mogu apsolutno da tvrdim da je ovo najvece otkrice u istoriji nauke i tehnike!
  https://www.veljkomilkovic.com/Images/Analiza_Jovan_Bebic_2-merenje.pdf

Anti-teze nema više od 6 godina
nagrada za eksperimentalnu anti-tezu još čeka

Nakon više od 6 godina niko se još nije javio i izneo eksperimentalne dokaze u prilog tvrdnji da su rotacije bolje od oscilacija

14. septembra 2016. na javnoj tribini u Novom Sadu, kao i u više drugih navrata, pre i posle na društvenim mrežama, medijima, javnim nastupima, sajamskim manifestacijama, obznanjen je konkurs za nagradu od 100.000 dinara za uspešan dokaz i eksperimentalnu anti-tezu da oscilacije elastičnog klatna nisu efikasnije od rotacija. https://www.veljkomilkovic.com/Docs/Informacija_2017.pdf

Do današnjeg dana, niko još nije doneo nikakav model i izneo praktičan dokaz da se duže vrti točak (ili bilo šta drugo što se rotira) od klatna tj. da je vreme zaustavljanja točka duže od oscilacije elastičnog klatna.

S obzirom da još nije bilo prijavljenih kandidata, Veljko Milković produžava konkurs do daljnjeg i sada svom svojom imovinom, garantuje da su oscilacije efikasnije od rotacija koje su dominantne u energetici, te poziva istraživače i sve ljude zainteresovane za nauku i tehniku da iznesu praktične dokaze u prilog ovoj anti-tezi i osvoje vrednu nagradu.

Pronalazak se istražuje na svim kontinentima

Dvostepeni mehanički oscilator i njegova praktična primena se već 20 godina izučavaju širom sveta u okviru univerzitetskih centara, instituta i od strane entuzijasta. Pored brojnih istraživača u SAD i EU, posebno su intezivna i masovna studijska istraživanja u Indiji.

Do sada je objavljen veliki broj naučno-istraživačkih radova širom sveta; 2 doktorske disertacije (treći doktorat u završnoj fazi), 39 naučno-istraživačkih radova, 4 diplomska rada, 5 radova sa naučnih skupova, kao i 10 ostalih radova koji se dotiču ovog izuma.
https://www.vemirc.com/citiranost-reference/

Preko 500 kompanija širom sveta primenjuju izum Veljka Milkovića

Dvostepeni oscilator je početkom 2000-ih doživeo ekspanziju međunarodnih istraživanja u svetu, najviše zahvaljujući razvoju internet tehnologija i onlajn prezentacijama koje su omogućile laku i brzu međunarodnu razmenu svih oblika podataka.

Pored velikog broja stranih naučnih radova, najviše na temu primene ovog pronalaska u vodosnabdevanju i elektroenergetici, poslednjih godina ogroman broj inženjerskih kompanija u Kini, Indiji i drugim zemljama jugoistočne Azije, istražuje, razvija i proizvodi razne tehničke uređaje, najčešće mašine za tešku industriju, od kojih neke prodaju svoje proizvode pod imenom Veljka Milkovića, na elektronskim trgovačkim platformama kao sto je kineska Alibaba.
https://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&SearchText=veljko+milkovic

Univerzitet u Nemačkoj preporučuje dvostepeni mehanički oscilator

Prof. dr Klaus Turtur, ugledni fizičar sa Ostfalia univerziteta primenjenih nauka u Nemačkoj, u svetlu aktuelne energetske tranzicije i potrage za tehničkim rešenjima koja mogu obezbediti dugoročne čiste energetske izvore, objavio je pregled i izveštaj o perspektivama novih energetskih tehnologija gde je preporučio i dvostepeni oscilator Veljka Milkovića. O ovome smo izvestili i u jednoj od ranije objavljenih vesti.
Project overview: Several Approaches for Zero point energy - Converters
Prof. Dr. rer. nat. Claus W. Turtur

Napravljeno bitno poboljšanje

Na polju daljeg razvoja dvostepenog oscilatora postignuto je poboljšanje same konstrukcije oscilatora, a time, u isto vreme, i povećana sama efikasnost uređaja.

Kako napraviti dvostepeni oscillator efikasnijim

Na osnovu svih do sada objavljenih nezavisnih naučnih radova, kao i video snimaka replika dvostepenog mehaničkog oscilatora koji se mogu naći na internetu, primećeno je da su svi mehanizmi konstruisani uz pomoć čeličnih kugličnih ležajeva. Upravo ovi čelični kuglični ležaji su jedna skrivena kočnica, koja je štetna tokom rada jer smanjuje inerciju i time efikasnost celog uređaja (ovo je štetna pojava kod oscilacija, ali ne i kod rotacija) koja se može ublažiti primenom keramičkih ležaja koji su su lakše od čeličnih, što ima za rezultat smanjenje trenja i inercije čime se postiže duže trajanje oscilacija, samim tim veća efikasnost i manji utrošak energije za njihovo održavanje (npr. u slučaju održavanja oscilacije klatna).

Drugo poboljšanje je postignuto kod dizajna sa elastičnim klatnom i elastičnim nosačem poluge gde su eliminisani kuglični ležajevi, stoga se manje energije gubi u inerciji kuglica i trenju, čime se i postiže još veća efikasnost uređaja.To je sad jedna elastična struktura koja daje najbolje rezultate gde imamo veću brzinu i manje rasipanje energije. Odnosno, imamo neku vrstu reciklaže energije koja se javlja usled elastičnosti. Znači, znatno veća efikasnost od svih postojećih do sada rešenja.


Podelite sa prijateljima