Najnovije


Vesti


Istraživačko-razvojni Centar Veljko Milković VEMIRC

Najnovije vesti o aktivnostima
Istraživačko-razvojnog Centra
Veljko Milković - VEMIRC

Sve vesti
27 септембра, 2022

IDEJA: Veljko Milković predlaže šta možete da koristite umesto čeličnog kugličnog ležaja kod dvostepenog mehaničkog oscilatora

Akademik Veljko Milković stalno radi na novim primenama i usavršavanju njegovog najistaknutijeg izuma dvostepenog mehaničkog oscilatora. Ovaj izum je postao predmet brojnih naučno-istraživačkih radova objavljenih širom planete, a interesovanje za izučavanjem njegove primene ne jenjava već 20 godina kako u naučnim krugovima, tako i kod entuzijasta. U ovom članku Milković nam predstavlja unapređenja dvostepenog mehaničkog oscilatora.
15 септембра, 2022

ATLANTIDA KONAČNO OTKRIVENA: Veljko Milković nudi 100.000 dinara onome ko pobije njegovu tezu

Veljko Milković tvrdi da je legendarna Atlantida otkrivena na prostoru Panonske nizije i da za to ima čvrste dokaze. Iz tog razloga nudi nagradu od 100.000 dinara onome ko uspe da pobije njegovu tezu. Izdavačka kuća VEMIRC priprema novu knjigu - zbornik radova koje su objavili istoričari sa Balkana kojim se ova teorija dodatno potvrđuje. Ovaj članak je prvi u nizu članaka u okviru kojih će biti izneti dokazi kojima se otkriće Atlantide opravdava.
9 септембра, 2022

ZAVEŠTANJE ATLANTIDE: Panonska Atlantida i Veljko Milković pomenuti u novoj knjizi

Poznati srpski istoričar Bojan Dimitrijević je u izdanju izdavačke kuće Čigoja objavio svoju najnoviju knjigu: Zaveštanje Atlantide. U ovoj knjizi se, među brojnim hipotezama lokacije mitske Atlantide pominje i Veljko Milković i njegova hipoteza o Panonskoj Atlantidi.
2 септембра, 2022

EKAPIJA: Samogrejna ekološka kuća, patent našeg akademika – Koncept stanovanja za budućnost?

Renomirani srpski internet portal Ekapija je objavio intervju sa akademikom Veljkom Milkovićem na temu njegovog patenta - samogrejne ekološke kuće. U ovom članku se navodi da je, u svetlu trenutne energetske krize, ovakav koncept stambenih objekata koji ima visoke uštede u potrošnji energije verovatno jedan od najisplativijih i najekonomičnijih budućih koncepata stanovanja koji postoje već danas.
8 августа, 2022

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Pumpa za vodu sa klatnom

Indija kao zemlja apsolutno prednjači po broju objavljenih naučno-istraživačkih radova na temu dvostepenog mehaničkog oscilatora akademika Veljka Milkovića. Najnoviji rad je objaavljen na temu pumpe za vodu sa klatnom i to na Buddha Tehnološkom Institutu iz grada Gorakpur, koji se nalazi u Indijskoj državi Utar Pradeš..
24 јуна, 2022

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Proizvodnja električne energije pomoću klatna i sunčeve energije

U Indiji je objavljen još jedan naučno-istraživački rad na temu proizvodnje električne energije pomoću dvostepenog mehaničkog oscilatora. Ono što ga izdvaja je kombinovanje sa sunčevom energijom. Naučni rad koji sledi je objavljen na Bangalor tehnološkom institutu koji se nalazi u okviru Visvesvaraya tehnološkog univerziteta iz grada Belgaum u Indiji.

Knjige


Istraživačko-razvojni Centar Veljko Milković VEMIRC


Najnovije knjige i publikacije akademika Veljka Milkovića i izdavačke delatnosti VEMIRC BOOKS

Više o svim izdanjima

Sve knjige

Posetite naše druge prezentacije

VEMIRC - Logotip VEMIRC
VEMIRC - Logotip MILKOVIĆPENDULUM
VEMIRC - Logotip PLEV
VEMIRC - Logotip SEK