Dvostepeni mehanički oscilator se već proizvodi u svetu

Akademik Veljko Milković se već preko 30 godina intenzivno bavi istraživanjem dvostepenih mehaničkih oscilacija. Njihove nesagledive mogućnosti primene idu od pokretanja različitih uređaja čistim pretvaranjem inercijalne kinetičke energije u koristan mehanički rad, pa do proizvodnje električne energije. Elektrogenerator zasnovan na tehnologiji dvostepenog mehaničkog oscilatora je verovatno ekološki najčistiji način proizvodnje elektročne energije, budući da ni na koji način ne ugrožava biosferu, niti njegov rad zavisi od energenata ili doba dana. Delimičan pregled mogućnosti primene dvostepenog mehaničkog oscilatora se može videti u, do sada, 22 odobrena patenta akademika Veljka Milkovića koji su vezani za tehnologiju.

Važno je napomenuti da je, u svojim eksperimentima sa dvostepenim oscilacijama, akademik Veljko Milković uspeo da dobije 12 puta više izlazne energije od uložene i u poslednjih 20 godina niko nije argumentovano osporio ova merenja i istraživanje. Takvim dostignućima Veljko Milković utro je put novim izazovima u fizici u 21. veku što bi moglo da predstavlja početak nove velike naučne revolucije.

Ipak u Srbiji ga dosta osporavaju, ali je tokom svih ovih godina dobio brojna pozitivna ekspertska mišljenja, analize, proračune i merenja vezano za svoje istraživanje od strane mnogih stranih i pojedinih domaćih naučnika, fizičara, profesora, akademika, inžinjera, izumitelja…

Međutim, u porastu su i istraživanja samog dvostepenog mehaničkog oscilatora kako kod entuzijasta, tako i na univerzitetima širom sveta. Pored brojnih istraživača u SAD i EU, posebno su intezivna i masovna studijska istraživanja u Indiji. Do sada je objavljen veliki broj naučno-istraživačkih radova na temu dvostepenog mehaničkog oscilatora na nekoliko indijskih univerziteta, između ostalog i na svetski poznatom Univerzitetu u Nagpuru. Izrada replika dvostepenog mehaničkog oscilatora sa klipnom pumpom za vodu je postao svojevrstan globalni fenomen.

Sve više se potvrđuje da se na bazi Milkovićevih pronalazaka može proizvoditi puno praktičnih uređaja i time stvoriti niz novih izvoznih proizvoda koji itekako mogu popraviti celokupnu privrednu situaciju i time poboljšati opšte društveno stanje.

Velike svetske poznate i priznate kompanije iz Indije i Kine i Amerike koje imaju i svoja predstavništva po celom svetu proizvode uređaje na bazi dvostepenog mehaničkog oscilatora. Reč je o kompanijama koje posluju u Rusiji, Kazakstanu, Južnoafričkoj Republici, Indoneziji… Pomenute kompanije su lideri u proizvodnji mašina za drobljenje ruda i kamena, a njegov izum se uveliko koristi u okviru projekta nove tehnologije, gde su strane kompanije prepoznale značaj Milkovićevog izuma.

Ove kompanije su iskoristile Milkovićev dvostepeni mehanički oscillator kao radni mehanizam sa najnižim mogućim troškovima održavanja i maksimumom efikasnosti, primenili ga u dizajnu nove generacije industrijskih mašina i uveliko ga prodaju širom sveta.

Ovo su samo neke od pomenutih kompanija:

ALI BABA - više rezultata u pretrazi industrijskih mašina zasnovanih na tehlogogijama Veljka Milkovića
https://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=veljko+milkovic

INDS - South Jinqiao Area, Pudong New Area, Shanghai, China - drobilice sa klatnom na principu patentirane tehnologije Veljka Milkovića
https://www.limovin.cz/2015-01-12+30688.html

DMQ - Pudong New Area, Shanghai, China - drobilice sa klatnom na principu patentirane tehnologije Veljka Milkovića
https://www.desetiboj-kladno.cz/05/2018-05-31/9123.html

FIRE - 201 Huaxiasanlu road, Pudong new distric, Shanghai, China - Dvostepeni mehanički oscilator primenjen u industrijskim mlinovima
https://www.villaantonia.it/16909/production/double%20stage%20mill.html

ME MINING MACHINERY - Hawksworth, Didcot, Oxfordshire OX11 7HR, United Kingdom - Magneti za drobilice sa klatnom i generator energije zasnovani na patentima Veljka Milkovića
https://www.museoscuolaantica.it/pendulum+magnet+for+crusher+-5557.html

Druge informacije o Dvostepenom mehaničkom oscilatoru