Najnovije vesti i članci

Obavestite se o aktivnostima Istraživačko-razvojnog centra VEMIRC i akademika Veljka Milkovića

14 марта, 2024

Milković: Hajde da pokrenemo istraživački projekat zajedno (VIDEO)

Veljko Milković poziva sve zainteresovane istraživače, naučnike, inženjere, kao i sve investitore i donatore, da zajedno pokrenu istraživački projekat u cilju ispitivanja ultraefikasnosti tehnologije pogona klatna i njene primene u proizvodnji električne energije.
19 фебруара, 2024

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Uređaji na inercioni pogon: Pregled

Profesor Kristofer Provalidis sa Nacionalnog Tehničkog Univerziteta u Atini je početkom ove godine objavio naučni rad na temu Uređaji na inercioni pogon. U ovom radu se pominju i kolica na inercioni pogon akademika Veljka Milkovića.
2 фебруара, 2024

Veljko Milković: Energija novih oscilacija – Istorijski događaj (VIDEO)

Akademik Veljko Milković je objavio nov video snimak u kojem dodatno pojašnjava i prikazuje poboljšanu efikasnost najnovije verzije njegovog čuvenog izuma - dvostepenog mehaničkog oscilatora sa elastičnim klatnom i nosačem.
3 новембра, 2023

Izlaz iz viševekovnog začaranog energetskog kruga

Čitava današnja energetika je u začaranom krugu rotacija, jer su turbine, elise, rotori, zamajci, zupčanici, remenice i sl. koje su dominantne u energetici daleko manje efikasne od oscilacija i tehničkih rešenja zasnovanih na njima, kao što je tehnologija dvostepenog oscilatora Veljka Milkovića.
27 октобра, 2023

NOV PATENT: Čekić pogonjen dvostepenim oscilatorom

Akademik Veljko Milković je objavio novu prijavu patenta zasnovanog na tehnologiji dvostepenog mehaničkog oscilatora. Najnoviji patent nosi naziv Čekić pogonjen dvostepenim oscilatorom.
5 октобра, 2023

Veljko Milković: Prednost oscilacija nad rotacijama je dokazana (VIDEO)

Veljko Milković se u ovom video snimku obraća auditorijumu povodom očiglednog dokaza da su oscilacije daleko efikasnije od rotacija.