Najnovije vesti i članci

Obavestite se o aktivnostima Istraživačko-razvojnog centra VEMIRC i akademika Veljka Milkovića

3 фебруара, 2023

Na pomolu rešenje za energetsku krizu

Ministarstvo energetike SAD objavilo da je "sveti gral" u energetici, ipak, moguć i da je postignuta superefikasnost u proizvodnji energije, baš kao što je Veljko Milković decenijama tvrdio da je moguće dobiti višak energije.
9 јануара, 2023

NORVEŠKA: Dvostepeni mehanički oscilator kao inspiracija u umetnosti

U Norveškom gradu Bergen pri Akademini umetnosti i dizajna je, u okvitu projekta "Kritički osvrt na umetničkie rezultate stipendiranog projekta umetničkih istraživanja", predstavljena instalacija (objekat) koja je inspirisana oscilatornim sistemom klatno-poluga Veljka Milkovića.
2 децембра, 2022

Izlaz iz začaranog energetskog kruga

Čitava današnja energetika je u začaranom krugu rotacija, jer su turbine, elise, rotori, zamajci, zupčanici, remenice i sl. koje su dominantne u energetici daleko manje efikasne od oscilacija i tehničkih rešenja zasnovanih na njima, kao što je tehnologija dvostepenog oscilatora Veljka Milkovića.
29 октобра, 2022

Veljko Milković: Kako učiniti dvostepeni mehanički oscilator efikasnijim? (VIDEO)

Akademik Veljko Milković se u ovom video snimku prvi put obraća auditorijumu povodom unapređenja vezanih za njegov najistaknutiji izum - dvostepeni mehanički oscilator. Ovaj video snimak je objavljen na njegovom zvaničnom youtube kanalu.
27 септембра, 2022

IDEJA: Veljko Milković predlaže šta možete da koristite umesto čeličnog kugličnog ležaja kod dvostepenog mehaničkog oscilatora

Akademik Veljko Milković stalno radi na novim primenama i usavršavanju njegovog najistaknutijeg izuma dvostepenog mehaničkog oscilatora. Ovaj izum je postao predmet brojnih naučno-istraživačkih radova objavljenih širom planete, a interesovanje za izučavanjem njegove primene ne jenjava već 20 godina kako u naučnim krugovima, tako i kod entuzijasta. U ovom članku Milković nam predstavlja unapređenja dvostepenog mehaničkog oscilatora.
15 септембра, 2022

ATLANTIDA KONAČNO OTKRIVENA: Veljko Milković nudi 100.000 dinara onome ko pobije njegovu tezu

Veljko Milković tvrdi da je legendarna Atlantida otkrivena na prostoru Panonske nizije i da za to ima čvrste dokaze. Iz tog razloga nudi nagradu od 100.000 dinara onome ko uspe da pobije njegovu tezu. Izdavačka kuća VEMIRC priprema novu knjigu - zbornik radova koje su objavili istoričari sa Balkana kojim se ova teorija dodatno potvrđuje. Ovaj članak je prvi u nizu članaka u okviru kojih će biti izneti dokazi kojima se otkriće Atlantide opravdava.