Ideja

"Istraživačko - razvojni centar Veljko Milković" je neprofitna organizacija posvećena ekološki održivom razvoju, promociji i razvoju novih proizvoda i tehnologija i njihovoj primeni u svakodnevnom životu.

Istraživački centar VEMIRC, kao nastavljač i pravni sledbenik višedecenijske tradicije istraživačko-pronalazačkog rada akademika Veljka Milkovića i saradnika, zvanično je osnovan 2009. kao čuvar inovativnog stvaralaštva Veljka Milkovića sa osnovnim ciljem da se pronalasci i otkrića Veljka Milkovića naučno istražuju, opišu i ostave za buduće generacije da koriste.

Misija

Podizanje svesti o značaju i pogodnostima korišćenja alternativnih izvora energije kroz primer i razvoj ekoloških inovacija Veljka Milkovića i življenja u skladu sa prirodom.

Vizija

Ekološka naselja i privredni objekti maksimalne ugodnosti uz maksimalno iskorišćenje alternativnih izvora energije i maksimalne energetske efikasnosti uz zdrav i bezbedan život u skladu sa prirodom.

Ciljevi

Udruženje građana "Istraživačko - razvojni centar Veljko Milković" Novi Sad svoje ciljeve ostvaruje u oblasti energetike, mašinstva, ekologije i drugim vezanim oblastima tako što svojim naučnim, stručnim i praktičnim radom ima za ciljeve naučno i stručno istraživanje, razvijanje, unapređenje, afirmisanje i ostvarivanje praktične primene istraživačko-pronalazačkog rada Veljka Milkovića, njegovih pronalazaka, inovacija, patenata i drugih otkrića. Udruženje kao poseban cilj ima i sprovođenje aktivnosti vezanih za formiranje Fondacije i Instituta koji će nositi ime Veljka Milkovića.

 

Slogan

Zajedno mi ćemo uspeti!

Veljko Milković

Delatnosti

Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković - VEMIRC radi ostvarivanja svojih ciljeva obavlja delatnosti:
- Istraživanje i razvoj
- Projektovanje i inženjering
- Konsalting i menadžment

Oblasti: energetika, mašinstvo, ekologija, arhitektura, građevinarstvo, istorija, arheologija, turizam...

Discipline: energetske tehnologije, mehaničke oscilacije, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, ekološka i zelena arhitektura, zdravo stanovanje...

Organizaciona struktura

Organi VEMIRC-a su Skupština, Predsednik, Upravni odbor i generalni sekretar.
Osnovnu strukturu VEMIRC-a čine departmani i laboratorije:

Departman za ekološke inovacije

Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje

- Stručni savet
- Sektor za projektovanje i izgradnju
- Sektor za ekonomsko-pravne poslove
- Sektor za razvoj

Departman za Petrovaradinsku tvrđavu

Departman za arheologiju

Laboratorija za istraživanje dvostepenih mehaničkih oscilacija

Naučni savet
Razvojni tim
Tehnički tim

- Odeljenje za mašinstvo
- Odeljenje za elektrotehniku

Analitički tim
Radionica

Pored departmana, strukturu VEMIRC-a čine i sledeći stručni timovi:

PR & Web tim
Tim za marketing i promociju
Tim za projekte i fandrejzing
Tim za izdavaštvo i publikacije
Tim za finansije
Pravni tim

Politika saradnje

Istraživačko-razvojni Centar VEMIRC i njegov osnivač, akademik Veljko Milković, su voljni i otvoreni za saradnju sa svim partnerima dobre volje ka budućem razvoju naših tehnologija i njihovih primena u svakodnevnom životu.

Svi pojedinci, entuzijasti, naučnici, istraživači, inženjeri, tehničari, kao i institucije (univerziteti, instituti, fondacije, kompanije...) su pozvani da se pridruže našem rastućem međunarodnom timu i doprinesu boljem i kvalitetnijem postignuću zacrtanih ciljeva i bržoj praktičnoj primeni tehnologije dvostepenog mehaničkog oscilatora.

Istraživačko-razvojni Centar VEMIRC je otvoren za sve inicijative, od poslovnih predloga do naučne saradnje, i u potrazi smo za partnerima na projektima i podnošenju prijava otvorenim pozivima za finansiranje, fondacijama i ostalim donatorima.

akademik Veljko Milković, kao autor patentirane tehnologije dvostepenog mehaničkog oscilatora, je otvoren za sve inicijative poslovnih partnera i investitora zarad zajedničke dobrobiti i u cilju dalje upotrebe velikog potencijala praktične primene dvostepenog mehaničkog oscilatora.

Činjenice

1000

projekata


Preko 1000 projekata širom sveta koji su vezani za poručavanja dvostepenog mehaničkog oscilatora
105

zemalja


Dvostepeni mehanički oscilator se proučava u 105 zemalja širom sveta
13.2

miliona google pretraga


Preko 13.000.000 rezultata u google pretrazi kad se ukuca izraz "two-stage mechanical oscillator"
114

patenata


114 prijavljenih patenata i tehnoloških unapređenja čiji je autor akademik Veljko Milković