parallax background

RINA: Ovo je Srbin koji može da stoji rame uz rame sa Ajnštajnom

PRVA TV – NEĆETE VEROVATI: Milković i njegova teorija (VIDEO)
10 децембра, 2020
Deo kompanija prodaje mašine koje rade po principu Milkovićevog izuma, ali izumitelja ne spominju!
18 децембра, 2020

Dan 11. decembar 2020. godine će ostati upamćen kao dan Veljka Milkovića u Srpskim medijima. Informativni portal RINA (Regionalna Informativna Novinska Agencija) je posetio akademika Veljka Milkovića i objavio intervju i fotografije na temu Milkovićevog najpoznatijeg izuma - dvostepenog mehaničkog oscilatora.


U ovom intervjuu akademik Veljko Milković govori o prednostima oscilacija u odnosu na rotacije, o mogućnostima primene dvostepenog mehaničkog oscilatora u različite svrhe, o patentima, međunarodnim radovima i knjigama u kojima se pominje njegov izum, kao i o kompanijama koje proizvode uređaje na principu ovog izuma širom sveta. U članku se, takođe, navodi i inicijativa ARS Akademije za dodelu Nobelove nagrade akademiku Veljku MIlkoviću iz fizike, iz oblasti mehanike.

U intervjuu RINA citira Veljka MIlkovića:

Iako se točak smatra najvećim izumom čovečanstva i za osnovu napretka koji se dokazao kao dobar primer transporta, samim tim ušao kao najbolje rešenje i za turbine, elise, zupčanike i dosta drugih stvari, međutim, ja svojim tezama i u praksi dokazujem da je to pogrešno i da su oscilacije (prirodno kretanje) dosta efikasniji oblik okretanja i uz minimalna ulaganja možete dobiti besplatnu energiju. Uzmite primer ptica, koje osciluju krilima, ili ribe perajima

za RINA: Veljko Milković


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *