parallax background

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Dizajn i matematičko modelovanje pumpe sa klatnom

Akademik Veljko Milković posetio Agenciju za energetiku Grada Novog Sada
Akademik Veljko Milković u poseti Agenciji za energetiku Grada Novog Sada
27 маја, 2020
NOVOSTI MAGAZIN: Veljko tvrdi da se Atlantida nalazi na dnu Dunava, poseduje i dokaze!
21 јула, 2020

Istraživanja mogućnosti primene dvostepenog mehaničkog oscilatora akademika Veljka Milkovića u svetu ne jenjavaju. Svake godine se objavi nekoliko naučnih radova širom sveta koje se bave konkretnom primenom ovog mehanizma, a u mnogi od ovih radova su istraživanja vezana za primenu ovog mehanizma na ručnu pumpu za vodu. Naučni rad koji sledi je objavljen u Indiji, u školi za mehanički inženjering Galgotias Univerziteta koji se nalazi u okviru grada Greater Noida.


U ovom radu autori Shubham Kumar, Mohsin Alam, Satya Prakash Singh, Mohit Kuntal I Jiyaul Mustafa predstavljaju dizajn i matematičko modelovanje ručne pumpe za vodu sa klatnom. Skraćena veryija ovog rada je objavljena u žurnalu "IJSRD - International journal for scientific research & development" maja 2020 godine, dok pun istraživački rad predstavlja sastavni deo radova namenjenih sticanju bachelor akademskog zvanja autora. U uvodnom delu se navodi:

Cilj ovog projekta je smanjenje ljudskih napora da pumpa vodu i uštedi električnu energiju. Uz pomoć mehanizma veze i sile opruge možemo da konvertujemo oscilatorno kretanje u linearno kretanje. Dakle, potrošnja energije ovog sistema će biti najmanja. Upotreba pumpe zasnovane na klatnu može smanjiti ljudski napor, povećati efikasnost i uštedeti vreme. Njegov ekološki prihvatljiv i troškovi održavanja i proizvodnje su takođe manji.

Važno je napomenuti da se u referencama ovog rada nalazi nekoliko prethodno objavljenih naučno-istraživačkih radova koji se bave klipne pumpe za vodu sa klatnom. Ovi međunarodni radovi se mogu naći na našem vebsajtu ovde.


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *