parallax background

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Izrada klatna za proizvodnju električne energije oscilacionim kretanjem

NOVOSTI MAGAZIN: Veljko tvrdi da se Atlantida nalazi na dnu Dunava, poseduje i dokaze!
21 јула, 2020
NAUKA I MISTERIJE: Veljko Milković – Moji pronalasci će svetu dati beskonačnu i besplatnu energiju! (VIDEO)
7 августа, 2020

Istraživanja mogućnosti primene dvostepenog mehaničkog oscilatora akademika Veljka Milkovića u svetu ne jenjavaju. Svake godine se objavi nekoliko naučnih radova širom sveta koje se bave konkretnom primenom ovog mehanizma, a u porastu su istraživanja vezana za proizvodnju električne energije uz upotrebu ovog mehanizma. Naučni rad koji sledi je objavljen u Indiji, na Wainanga koledžu za inženjeging i menadžment koji se nalazi u velikom univerzitetskog centru u gradu Nagpur.


U ovom radu autori Dhawal Bodhankar, Ankit Chauvhan, Santosh Rahangadale, Gaurav Uprikar, Sangram Deshmukh i prof. Swapnil Choudhary istražuju mogućnosti proizvodnje električne energije uz upotrebu dvostepenog mehaničkog oscilatora. U uvodnom delu se navodi:

Potrebe za energijom u svetu se povećavaju iz dana u dan iz razloga što je porast korišćenja energije proporcionalan povećanju stanovništva. Ovaj rad govori o proizvodnji energije korišćenjem pomeranja klatna unazad i unapred na takav način da se prilikom njihanja generiše mehanička energija koja se klatnom pretvara u električnu energiju i skladišti u bateriji.

Za potrebe proučavanja autori ovog rada su konstruisali dvostepeni mehanički oscilator koji rad prenosi zupčastim prenosom do rotora na koji je povezan dinanometar i led sijalica. Sam rad je uspešno eksperimentalno potvrdio generisanje električne energije, što je i bio cilj, i navodi se da budućim razvojem ovo može biti značajan izvor zelene energije.

Važno je napomenuti da se u samom tekstu elsplicitno naglašava da je u pitanju dvostepeni mehanički oscilator akademika Veljka Milkovića, kao i da postoje brojne patentirane primene ovog mehanizma, među kojima se nalaze i koncepti elektrogeneratora sa klatnom. U referencama ovog rada se nalazi nekoliko prethodno objavljenih naučno-istraživačkih radova koji se bave proizvodnjom električne energije uz upotrebu dvostepenog mehaničkog oscilatora. Ovi međunarodni radovi se mogu naći na našem vebsajtu ovde.


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *