parallax background

NOVA KNJIGA: Veljko Milković: Energija oscilacija – od ideje do realizacije (zbornik radova)

Ekspanzija međunarodnih istraživanja generatora električne energije sa klatnom
25 маја, 2021
NOVOSADSKA TV: Srpska akademija izumitelja i naučnika (VIDEO)
9 августа, 2021

Akademik Veljko Milković je objavio novu knjigu koja se bavi razvojem ideje dvostepenog mehaničkog oscilatora, od začetka do današnjih dana. Knjiga Energija oscilacija - od ideje do realizacije predstavlja zbornik radova nastalih u periodu od 2001. do 2020. godine i može se besplatno preuzeti u elektronskom obliku.


Ova knjiga, takođe sadrži i do sada neobrajvljene informacije kao što su: kada i kako je nastala ideja za dvostepeni mehanički oscilator, rane radove iz perioda od 1954 do 1971. godine, razvoj koncepta dvostepenog mehaničkog oscilatora i njegove primene sa pojašnjenjem samog mehanizma i njegovog principa rada iz perioda 1991.-1996., kao i kolekciju obrajvljenih radova od 2001. do 2020. godine koje pokrivaju širok spektar interesovanja autora. Ovi radovi, pored dvostepenog mehaničkog oscilatora, pokrivaju i teme ekologije, reflektujućih površina i njihove primene u građevinarstvu i arhitekturi, a u cilju smanjenja utroška energije, nova mehanika, gravitacione mašine, itd. Knjiga je štampana na 219 strana na srpskom i engleskom jeziku.

Izdavač ove knjige je VEMIRC - Veljko Milković Istraživačko Razvojni Centar i knjiga se može besplatno preuzeti na linku dole.


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *