parallax background

NOVOSADSKA TV: Srpska akademija izumitelja i naučnika (VIDEO)

NOVA KNJIGA: Veljko Milković: Energija oscilacija – od ideje do realizacije (zbornik radova)
28 маја, 2021
NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Proučavanje i projektovanje ručne pumpe za vodu pomoću klatna
20 августа, 2021

Ekipa televizije Novosadska TV, je bila u poseti Srpskoj akademiji izumitelja i naučnika - SAIN. Tom prilikom su obavili intervjue sa akademicima - članovima ove akademije, među kojima je i akademik Veljko Milković.


Mada mala po broju akademika Srpska akademija izumitelja i naučnika osvajanjem mnogobrojnih najprestižnijih svestkih priznanja i ovih dana dokazuje da srpska genijalnost i srpski izumi nisu stvar prošlosti, nego sadašnjosti i budućnosti. Srpsko izumiteljstvo i dalje spada u svetski vrh, a kako naši izumitelji kažu, zadovoljstvo im donose ne samo međunarodna priznanja, nego i primena naših patenata u celom svetu, a izuma imamo u mnogobrojnim oblastima: od energetike, preko industrije i poljoprivrede, do medicine.

Jedan od akademika i član predsedništva SAIN-a je i Veljko Milković, novosadski izumitelj i istraživač. U svom izlaganju Milković navodi da se mašine zasnovane na njegovom izumu - dvostepenom mehaničkom oscilatoru, unajveće prodaju u svetu i namenjene su teškoj industriji (mlinovi i drobilice za rudu, itd.).

Pogledajte prilog


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *