parallax background

Mišljenja naučne zajednice o dvostepenom mehaničkom oscilatoru (VIDEO)

OSTFALIA UNIVERZITET: Energija nulte tačke i dvostepeni mehanički oscilator
27 јануара, 2022
NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Nov irigacioni sistem bez ikakvog spoljašnjeg izvora energije
10 маја, 2022

Dvostepeni mehanički oscilator akademika Veljka Milkovića je tokom proteklih 30 godina privukao veliku pažnju domaće i međunarodne naučne zajednice. U prilog ovome govore mnogobrojni naučni radovi objavljeni širom sveta, ali i objavljena mišljenja mnogobrojnih naučnika i entuzijasta koja će biti objavljena u najnovijoj knjizi u pripremi Istraživačko-razvojnog centra VEMIRC.


Među domaćim naučnicima koji su dali svoje mišljenje se nalazi i prof. dr Bratislav Tošić, (1935 - 2010), bivči član VANU (Vojvođanske akademije nauka i umetnosti) i redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. U tekstu koji je propraćen matematičkom analizom prof. dr Tošić, između ostalog navodi:

Može se proceniti da učešće gravitacionog potencijala u dvostepenom mehaničkom oscilatoru iznosi oko 80%, što daje mogućnost široke primene kod: klipnih pumpi, kompresora, presa, elektrogeneratora itd.

prof. dr Bratislav Tošić

Takođe, među veličinama koje su dale svoje mišljenje o dvostepenom mehaničkom oscilatoru je i Dr Peter Lindemann, poznati američki istraživač, izumitelj istoričar, autor i predavač na polju naprednih alternativnih energetskih izvora. Poznat je, između ostalog, po tome što je objavio nekoliko knjiga koje se tiču besplatne energije i tehnologija koje se time bave. U mišljenju o dvostepenom mehaničkom oscilatoru koje je dao krajem 2006. godine se, između ostalog navodi:

Merenja od strane Milkovića i drugih su potvrdila, pod povoljnim okolnostima, da se na kraju poluge proizvodi 12 puta više energije nego što je potrebno za održavanje oscilacije klatna. Time se ovo otkriće svakako svrstava među najvažnija otkrića u nauci u poslednjih 300 godina

dr Peter Lindemann

Svoje mišljenje je dao i diplomirani fizičar Nebojša Simin, penzionisani profesor fizike iz Novog Sada, nekadašnji stručni savetnik za nekonvencionalne izvore energije i sekundarne sirovine pri Pokrajinskom komitetu za energetiku i sirovine, sekretar Pokrajinske nuklearne komisije, sekretar Centra za uporedno izučavanje tehnološkog i društvenog progresa - CECOS u Novom Sadu. Nebojša Simin je, između ostalog, objavio i dva rada na temu dvostepenog mehaničkog oscilatora, i to: Višak energije u radu sistema klatna i dvokrake poluge (2009), Slobodna mehanička energija mašine sa oscilatornim sistemom klatna i poluge (2008). U svom komentaru dvostepenog mehaničkog oscilatora, između ostalog, navodi:

Treba reći i to da bi definiciju perpetuum mobilea trebalo upotpuniti, jer se ovde ne radi o narušavanju zakona o održanju energije nego o pretvaranju rada gravitacione sile u koristan rad... Malo je reći da bi potvrda ove pretpostavke bila prvorazredna senzacija

Nebojša Simin, diplomirani fizičar

Najnovije mišljenje je dao i diplomirani inženjer Slobodan Mašanović koji navodi: "Smatram da je izum Veljka Milkovića, „Dvostepeni mehanički oscilator“ – najveće naučno otkriće u istoriji čovečanstva – koje je i eksperimentano dokazano na više mesta širom sveta. To je otkriće koje menja celu naučnu paradigmu kako same fizike tako i mnogih drugih disciplina." Ovo mišljenje je objavio i youtube kanal Putni Dnevnik tokom intervjua sa akademikom Veljkom Miilkovićem, koji možete pogledati na snimku niže.

Pogledajte intervju


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *