parallax background

ZAVEŠTANJE ATLANTIDE: Panonska Atlantida i Veljko Milković pomenuti u novoj knjizi

EKAPIJA: Samogrejna ekološka kuća, patent našeg akademika – Koncept stanovanja za budućnost?
2 септембра, 2022
ATLANTIDA KONAČNO OTKRIVENA: Veljko Milković nudi 100.000 dinara onome ko pobije njegovu tezu
15 септембра, 2022

Poznati srpski publicista Bojan Dimitrijević je u izdanju izdavačke kuće Čigoja objavio svoju najnoviju knjigu: Zaveštanje Atlantide. U ovoj knjizi se, među brojnim hipotezama lokacije mitske Atlantide pominje i Veljko Milković i njegova hipoteza o Panonskoj Atlantidi.


Dimitrijević je u svojoj najnovijoj knjizi napravio osvrt na dosadašnje hipoteze o lokaciji mitske Atlantide uz pregled do sada objavljene literature i izvora koji datiraju vekovima unazad. Dosadašnje hipoteze koje navodi pokrivaju pretpostavke da se Atlantida nalazila u Južnoj Americi, Severnoj Africi, Sredozemlju, Skandinaviji, Atlantskom okeanu i Panoniji.

U delu u kojem navodi Milkovićevu hipotezu o Panonskoj Atlantidi Dimitrijević kaže:

Hipotezu o Panonskoj Atlantidi i Đerdapu objavio je i naš istraživač Milković koji je veoma temeljno istražio ovu temu uzimajući u obzir i činjenicu o povlačenju Panonskog mora i hipotezu o nastanku Crnog Mora tokom perioda završetka Ledenog Doba. Argumentacija koja povezuje Lepenski Vir sa Atlantidom počiva na logičnoj činjenici da sum posle kraja Ledenog Doba, područja oko Lepenskog Vira prvs počela da se otapšaju i da su tu mogli da se iskrcaju kolinosti sa Atlantide.

Bojan Dimitrijević, Zaveštanje Atlantide

U sažetku knjige na stranici izdavačke kuće Čigoja se, između ostalog navodi: "Atlantida – ta zlosrećna majka ljudske cilizacije, ima dva osnovna noseća stuba svoje zaostavštine: prvo – da će ljudi nadvladati zlo; drugo – da imamo sredstva, mehanizme i znanja da to zlo pobedimo, čak i bez velikih žrtava i masovne patnje."

Svako je reč o zabavnom i poučnom štivu za svakoga ko želi bliže da se upozna sa istorijatom traženja lokacije legendarne Atlantide. Knjiga se može poručiti na veb-sajtu izdavača na linku ispod.


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *