parallax background

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Uređaji na inercioni pogon: Pregled

Veljko Milković: Energija novih oscilacija – Istorijski događaj (VIDEO)
2 фебруара, 2024
Milković: Hajde da pokrenemo istraživački projekat zajedno (VIDEO)
14 марта, 2024

Profesor Kristofer Provalidis sa Nacionalnog Tehničkog Univerziteta u Atini je početkom ove godine objavio vrlo interesantan naučni rad na temu Uređaji na inercioni pogon. U ovom radu, koji je pregled ove teme namenjen naučnom auditorijumu, se pominju i kolica na inercioni pogon akademika Veljka Milkovića.

Pregled ove kontroverzne teme u naučnom radu nosi sa sobom hronologiju ideja koje su predstavljene kao koncepti i definisane kao uređaji ili vozila na inercioni pogon različitih konstrukcija, sa posebnim obraćanjem pažnje na drugu polovinu 20og veka i patente objavljene u tom periodu. Pogoni koji su predstavljeni su sledećih tipova: pogon koji se ostvaruje pomoću dva kontra rotirajuća tega po trodimenzionalnoj krivoj, koji pokreće vozilo; inertoid - vozilo sa 2 tega koji se pomeraju različitim brzinama pomoću motora sa oprugama, bez prenosa energije direktno na osovine kako bi se pokretalo vozilo; vozila koja se pokreću pomoću raznih mehanizama na bazi žiroskopa, itd. Među ovim konceptima inercionog pogona je i koncept inercionog pogona  Veljka Milkovića.

Milković je kolica sa inercionim pogonom kao izum predstavio još početkom 90ih godina prošlog veka kao jedan od načina na koji može biti upotrebljeno klatno kao izvor energije, u ovom slučaju inerciono kretanje klatna za pokretanje vozila na točkovima. Tada je napravljen i prvi prototip koji demonstrira da je ovakav način pokretanja vozila na točkovima moguć, a u video snimku koji je objavljen i na zvaničnom youtube kanalu Veljka Milkovića se može pogledati i predstavljanje ovog izuma i prototipa koji demonstrira način rada u laboratorijskim uslovima. Kasnije je ovaj izum predstavljen i u knjizi Anti-gravitacioni motor koju je Milković pbjavio 1996. godine.

Ovo je svakako vrlo interesantna tema i još jedna od referenci vezane za istraživanja oscilacija koje je Veljko Milković obavio u svojoj karijeri. Naučni rad možete pročitati klikom na link dole.


Podelite sa prijateljima


1 Comment

  1. Janet Padgett каже:

    Wow, this article is pleasant, my sister is analyzing
    these kinds of things, so I am going to tell her.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *