parallax background

Milković: Hajde da pokrenemo istraživački projekat zajedno (VIDEO)

NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Uređaji na inercioni pogon: Pregled
19 фебруара, 2024

Veljko Milković poziva sve zainteresovane istraživače, naučnike, inženjere, kao i sve investitore i donatore, da zajedno pokrenu istraživački projekat u cilju ispitivanja ultraefikasnosti tehnologije pogona klatna i njene primene u proizvodnji električne energije. Video snimaci u kojima Milković upućuje poziv i predlaže plan istraživanja je objavljen na njegovom zvaničnom You Tube kanalu.

U najnovijem obraćanju auditorijumu Veljko Milković prikazuje najnoviju verziju osnovnog mehanizma dvostepenog mehaničkog oscilatora sa elastičnim klatnom i poredi je sa rotacionim elementima, demonstrirajući superiornost oscilacija u odnosu na rotacije.

Uz poziv upućen amaterskom, naučnom i industrijskom auditorijumu, u svom drugom obraćanju ovim povodom, Milković predstavlja i objašnjava plan istraživanja dvostepenih oscilacija i neophodnost rada korak po korak; da se prvo ispita mehaniku i unapredi sam sistem klatno-poluga, a zatim razmotri kako da se taj višak mehaničke energije primeni u proizvodnji električne energije.

Oba obraćanja možete pogledati u video snimcima ispod.

Pogledajte video snimke


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *