parallax background

Veljko Milković: Energija novih oscilacija – Istorijski događaj (VIDEO)

Izlaz iz viševekovnog začaranog energetskog kruga
3 новембра, 2023
NOV MEĐUNARODNI NAUČNI RAD: Uređaji na inercioni pogon: Pregled
19 фебруара, 2024

Akademik Veljko Milković je objavio nov video snimak u kojem dodatno pojašnjava i prikazuje poboljšanu efikasnost najnovije verzije njegovog čuvenog izuma - dvostepenog mehaničkog oscilatora sa elastičnim klatnom i nosačem. Milković upoređuje prvobitnu verziju oscilatora koja ima kuglične ležajeve u odnosu na novu verziju i još jednom ističe prednosti oscilacija nad rotacijama u pogledu efikasnosti. Ovaj video snimak je objavljen na njegovom zvaničnom You Tube kanalu.

Milkovićeva prvobitna verzija dvostepenog mehaničkog oscilatora sadrži 2 kuglična ležaja: jedan na klatnu i jedan na nosaču. U prethodno objavljenim istraživanjima je bilo diskusije kako se efikasnost te verzije oscilatora može dodatno poboljšati pravilnim izborom kugličnih ležajeva, o čeku smo govorili u članku Šta možete da koristite umesto čeličnog kugličnog ležaja kod dvostepenog mehaničkog oscilatora.

Međutim, najnovija verzija dvostepenog mehaničkog oscilatora sa elastičnim nosačem i klatnom je pokazala daleko veću efikasnost u odnosu na standardnu verzijju, u smislu da oscilacije u novoj verziji traju nekoliko puta duže. Eliminacijom kugličnih ležajeva iz osnovnog dizajna Veljko Milković je nednosmisleno pokazao da su oscilacije same po sebi daleko efikasnije od rotacija, a eliminacija rotacionih elemenata iz osnovnog dizajna je dodatno potvrdila tu tvrdnju.

Više o svemu ovome pogledajte u video snimku ispod.

Pogledajte video snimak


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *