parallax background

ENERGETSKE VESTI: Milkovićev izum menja svet

ŠARENI PORTAL: Da li je zaista nemoguće?
19 марта, 2021
Ekspanzija međunarodnih istraživanja generatora električne energije sa klatnom
25 маја, 2021

Internet portal Energetske vesti je napisao opširan članak o akademiku Veljku Milkoviću i njegovom izumu, dvostepenom mehaničkom oscilatoru, za koji tvrde da je izum koji menja svet! Pored biografije, portal navodi i istraživanja dvostepenog mehaničkog osciatora koja se obavljaju širom sveta, kao i izume zasnovane na ovom mehanizmu koji se unajveće industrijski proizvode u svetskim kompanijama.


U članku se, između ostalog, navodi: Akademik Veljko Milković se već preko 30 godina intenzivno bavi istraživanjem dvostepenih mehaničkih oscilacija. Njihove nesagledive mogućnosti primene idu od pokretanja različitih uređaja čistim pretvaranjem inercijalne kinetičke energije u koristan mehanički rad, pa do proizvodnje električne energije. Elektrogenerator zasnovan na tehnologiji dvostepenog mehaničkog oscilatora je verovatno ekološki najčistiji način proizvodnje elektročne energije, budući da ni na koji način ne ugrožava biosferu, niti njegov rad zavisi od energenata ili doba dana. Delimičan pregled mogućnosti primene dvostepenog mehaničkog oscilatora se može videti u, do sada, 22 odobrena patenta akademika Veljka Milkovića koji su vezani za tehnologiju.

Šta reći za čoveka za koga svetska veličina poput akademika Bratislava Tošića koji je, izmedju ostalog dva puta bio član komisije za dodelu nobelove nagrade, izjavio „drago mi je što sam živeo u vremenu Veljka Milkovića“, ili dr Peter Lindemana koji je izjavio za njegov pronalazak … „time se ovo otkriće svakako svrstava u najvažnija otkrića u poslednjih 300 godina“… ili priznato najveći poznavalac rada i života Nikole Tesle prof. Dr Velimir Abramović ..“.Veljkov oscilator je ujedno najbolja mehanička analogija naizmenične struje, mora se priznati, bolja od bilo koje Tesline Analogije“. Da bi konačno i profesori Nikhade, Patil i Bansal sa Indijskog instituta u Nagpuru i zvanično objavili rezultate energetskog suficita dvostepenog mehaničkog oscilatora akakdemika Veljka Milkovića u Azijskom naučnom časopisu. Osim nabrojanih postoji i veliki broj radova eminentnih stručnjaka koje treba spomenuti kao što su Zoran marković, Jovan Marjanović, Ronald Pugh, Nebojša Simin, Aleksandar Slavković, Colin Gaud, Jovan Bebić, Zlatko Pangalić,…nabrojani bez zaslužujućih titula doktora i zvanja profesora.

Pročitajte ceo članak na portalu Energetske vesti.


Podelite sa prijateljima


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *